Εξι άτομα τραυματίστηκαν σε δύο "καραμπόλες" που σημειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία
Συνολικά 6 άτομα, τραυματίστηκαν σε δύο «καραμπόλες» που σημειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία, εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου. Συγκεκριμένα, 3 άτομα τραυματίστηκαν σε «καραμπόλα» δέκα τεσσάρων αυτοκινήτων που σημειώθηκε στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας. Τα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πάνω στη γέφυρα του Γαλλικού ποταμού, έξω από την Ιωνία Θεσσαλονίκης, προκαλώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή, καθώς ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για αρκετή ώρα.

Santorini village hotel

Όπως έγινε γνωστό ένας από τους τρεις τραυματίες είναι σοβαρά, ενώ ανακρίσεις για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η τροχαία Νέας Χαλκηδόνας.
Στο μεταξύ άλλα 3 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Βέροιας, σε καραμπόλα δέκα οχημάτων που έγινε στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Τα 9 "αγκάθια" του ΑΠΘ
Τα εννέα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΑΠΘ και προτάσεις για την επίλυσή τους κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας ο πρύτανης του ΑΠΘ Μιχάλης Παπαδόπουλος. Η επιδότηση του ενοικίου των φοιτητών, το στεγαστικό, οι ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό και το πρόγραμμα για το διοικητικό εκσυγχρονισμό του Αριστοτελείου συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις εννέα "ανοιχτές πληγές". Στο μεταξύ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γεώργιος Τσιότρας σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας πριν από δύο εβδομάδες έθεσε το πρόβλημα της έλλειψης χώρων και διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αποσυμφόρηση του ιδρύματος. Στις αρχές της εβδομάδας ο κ. Παπαδόπουλος μετέβη στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον ειδικό γραμματέα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Διονύση Κλάδη, με τον οποίο συζήτησαν τα τρέχοντα αλλά και χρονίζοντα προβλήματα του πανεπιστημίου. Στον ογκώδη φάκελο με τα εννέα σοβαρά προβλήματα του Αριστοτελείου εντάσσονται τόσο η επιδότηση του ενοικίου για τους φοιτητές όσο και η στενότητα των χώρων σε ορισμένα τμήματα, λόγω της ¨γιγάντωσης" του πανεπιστημίου, το οποίο αριθμεί σήμερα περισσότερους από 70.000 φοιτητές. Η χορήγηση κονδυλίων για την ενοικίαση χώρων, ώστε να "θεραπευτεί" το στεγαστικό πρόβλημα στα τμήματα που ουσιαστικά υποφέρουν, όπως της Πληροφορικής, της Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και των Πολιτικών Επιστημών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης. Στην ατζέντα των θεμάτων κεντρική θέση κατείχε και το πρόγραμμα για τον οργανωτικό και διοικητικό εκσυγχρονισμό του Πανεπιστημίου. Ο πρύτανης τόνισε τις ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό, ενώ έθεσε τα ζητήματα των μετεγγραφών εσωτερικού, των περιοδικών δαπανών όπως οι συνδέσεις με τα δίκτυα, της οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη των φοιτητών με ειδικές ανάγκες, των οργανωτικών μεταβολών και των μισθών και συντάξεων των μελών ΔΕΠ.

comments (1)

Addie
Where to have a holiday - of course in Greece. It is done for me. I was in Corfu hotels several years age and satisfied with it. The main thing that the company was fun. One thing I know for sure - the weather will be great!
Add your comment:
Your name (required):
E-mail (will not be published):
Website:
Comment:


Home

Read the full content

Archive
Dangerous Flights
Windows
Club Card
Achieving the goals
Greek Monastery
Dubai
marina

Crete view